Hoe het begon

Sopho is ontstaan vanuit een vraag die opkwam eind 2018. Hoe kan ik mijzelf het beste inzetten voor een betere wereld? Ik kan met een collectebus rond gaan lopen, ik kan puur “goede” voorbeeld proberen te geven, maar waarom zet ik niet mijn talenten in om tegelijkertijd de samenleving én de natuur te helpen? Dit was de centrale vraag bij het ontstaan van Sopho. Binnen het bestuur heeft iedereen verschillende motivaties om zich in te zetten voor deze non-profit stichting. Maar de gemene deler is dat we allemaal de behoefte voelen om meer bij te dragen aan de samenleving. Vanuit dit fundament is Stichting Sopho ontstaan.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de totstandkoming van dit event. We hebben prachtige fotografen, visagisten, editors, hostesses en nog vele andere vrijwilligers aan ons weten te binden en wij zijn ontzettend trots dat we zo’n prachtige club mensen bij elkaar hebben weten te brengen. Het mooiste gaat nog komen, de allereerste editie van het Sopho event op 7 en 8 september 2019.

Deze allereerste editie was een fantastische ervaring, met zoveel blije mensen, prachtige portretfoto’s en een geweldig bedrag van €10.754,09 dat is gedoneerd aan de Plastic Soup Foundation.

Na het geweldig verlopen event in 2019 was de intentie om dit gelijk in 2020 weer te gaan organiseren. Alleen wisten wij net zoals jij toen nog niet dat een pandemie roet in het eten zou gooien. Desalniettemin, zijn wij nu druk bezig met de organisatie van het Sopho 2023 event op 25 en 26 maart bij MidWest in Amsterdam. We verwachten dat het in begin 2023 mogelijk is om jouw plek voor deze editie te boeken.

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link.

Namens Stichting Sopho,

Jitske Serné, Martin Sweers, Tom ten Seldam, Hendrik Hofstra & Geert Pelsma